Forum Komputerowe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Ma?o co nieco
Autor Wiadomość
Wojtass 
Gadu?a

Wysłany: 2007-03-24, 16:50   Ma?o co nieco

Zaciekawiony t? pozycj? w katalogu, zobaczy?em co si? w niej znajduje. Nic nie by?o wi?c postanowi?em tu troch? napisa? o tym dziecku gniewu i kobiety z kalifornii :P :P .

"Napster ─ aplikacja pozwalaj?ca na wyszukiwanie, zakup oraz pobieranie plików mp3. Posiada wbudowany chat, który umo?liwia komunikacj? pomi?dzy jego u?ytkownikami. Napster dzia?a na zasadzie udost?pniania przez ka?dego z u?ytkowników plików mp3, dzi?ki czemu tworzy si? ogromna baza utworów. Obecnie jest ok o?o 600000 plików o ? ?cznej pojemno?ci ponad 2500 GB (Pracuje na porcie 8888). Zosta? napisany przez 19-letniego studenta Shawna Fanninga, niemal natychmiast po premierze (maj 1999) zdoby? ogromn? popularno??, na pocz?tku g?ównie w?ród studentów." To mówi nam Wikipedia. Prawda jest taka, ? e dla nas - ?miertelników ze Starego Kontynentu, jest to niezbyt dost?pne. Dzia?a toto tylko w USiA. Plików jest naprawd? du?o (wpisa?em sobie "HIM" i poda?o mi jakie? klasyczny badziew, o który mi nie chodzi?o(Mia? by? rock!)). Dodatkowo mo?emy ich pos?ucha? (30sek. ale zawsze) Znalaz?em jedn? wersj? w IDG. Sprawdzi?em co to. No i jedziemy. Rejestracja, itd. Wersja z IDG potrzebuje update. I tak nie zago?ci to d?ugo na mym dysku. Je?li to jest p?atne i to drogo, ju? mnie tam nie ma! Najch?tniej nie robi?bym tego wcale. Ale trzeba poszerza? horyzonty. Dobra, troch? babraniny i jeste?my. Interfejs przyjazny, co? jakby iTunes. Mamy radio, playlist? i Interfejs odtwarzania narazie nie wiem czego. Znów Napster nie wie o co go pyta?em ;( Wyszukiwanie troch? trwa, ale si? uda?o mam utwór. Wszystko fajnie. Stop! Koniec z przyjemno?ci?. 30 sekundami to ja sobie wiecie co mog?. 9.95$ za p?yt?? Przy obecnym kursie 2.91z? za dolara to niby normalna cena, ale wol? ci?gn?? nielegalnie, albo kupi? orygina? na p?ycie z Empiku. Niby mo?na kupowa? pojedynczo ale 2,91 z? za utwór? W mp3.pl mam nawet za 1,39 to samo. Wniosek nasuwa si? sam. Goodbye Napster! See you behind Atlantic or close of hell!

Odpowiedz do tematu