Wysłany: 2007-09-02, 11:28 problem z Lexmark x1290 Series All-In-One
witam
posiadam sprzet wielofunkcyjny marki Lexmark model x1290 Series
jakies pó? roku dzia?a? mi bez zarzutów, u?ywalem go powiedzmy raz w tygodniu, ale dzis chcialem wydrukowac pare stron a tu wyskakuje mi komunikat:
"nie masz zainstalowanych drukarek. Aby zainstalowa? drukarke wskaz polecenie Ustawienia z menu start systemu Windows, kliknij polecenie drukarki, a nastepnie kliknij dwukrotnie ikone Dodaj drukark?. Postepuj zgodnie z instrukcjami kreatora"
ale gdy probuje dodac drukarke wyskakuje mi inny komunikat:
"nie mo?na zako?czy? operacji. Us?uga buforowania wydruku nie jest uruchomiona"
i nawet nigdzie mi jej nie wykrywa. Probowalem juz wielu sposobow i nic. Kilkakrotnie odinstalowywalem i instalowalem ponownie i nie moge nawet sterownika zainstalowac ani orginalnego ani sciagnietego z netu. Ci?gle ten problem z buforowaniem. A probowalem instalowac po odl?czeniu drukarki jak i po podlaczeniu jej do komputera.
Jest to uz?dzenie wielofuncyjne i ma mozliwosc pracy bez podlaczenia do komputera i chce dodac ze moge teraz tylko kserowac bez udzialu komputera a nie moge nic wydrukowac
Próbowa?em równiez poprzez- START - uruchom... services.msc
Bufor drukarki, ustawiony na typ: Automatyczny i Uruchom:
ale dostalem taka odpowiedz:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum