Mia?em zainstalowanego Windowsa na dysku 120GB (dwie partycje) oraz drugi dysk 20GB. Wszystko by?o , ale ostatnio system nie chcia? si? uruchamia? itp.. Jak wy??czy?em komputer na jaki? czas lub docisn??em ta?my do dysków to uruchamia? si? poprawnie. Jednak teraz w ogóle nie chcia? si? uruchomi?, nie mog?em go nawet sformatowa? i przeinstalowa? windowsa bo wyskakiwa?y jakie? b??dy. Przy dzieleniu dysku na partycje wy?wietla mi partycj? C: (z dysku 120GB) jako nieznany system plików, 40GB/GB wolnego miejsca), a partycj? D: (druga z dysku 120GB) jako NTFS, 1GB/80GB wolnego miejsca (i tak powinno by?). Jako? uda?o mi si? sformatowa? partycj? C, ale gdy instalator windows skopiuje na ni? pliki i zrestartuje komputerm to nic si? nie dzieje, pojawia si? czarny ekran i nic. Zainstalowa?em wi?c windowsa na drugim dysku 20GB, a stary od?aczy?em. Teraz, gdy pod??cz? ten drugi dysk, system si? nie uruchamia, wyskakuje komunikat "B??d odczytu dysku, wci?nij alt+ctrl+del aby srestartowa?". Gdy go od??cz?, jest . Na jednej ta?mie mam dysk 20GB i DVD, a na drugiej CD-ROM i dysk 120GB(kiesze? zewn?trzna). Chcia?em skopiowa? dane z partycji D: dysku 120GB, ale nie mog? nawet uruchomi? komputera. BIOS wykrywa wszystkie 4 urz?dzenia, dysk 20GB ustawi?em jako pierwszy w kolejno?ci bootowania i nadal nie mog? uruchomi? systemu. Czy jest jaki? sposób na skopiowanie danych z drugiej partycji "duzego" dysku? Prosze o pomoc, pliki zawarte na dysku sa dla mnie bardzo wa?ne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum